Mister Blue Sky winnaar Roos van Nijmegen. Foto: Mike Nicolaassen
Mister Blue Sky winnaar Roos van Nijmegen. Foto: Mike Nicolaassen
Easy Trigger winnaar Roos van Nijmegen. Foto: Mike Nicolaassen
Easy Trigger winnaar Roos van Nijmegen. Foto: Mike Nicolaassen
Roos van Nijmegen
Roos van Nijmegen

De Roos van Nijmegen

Sinds 2005 is Mike sponsor van de Nijmeegse talentenjacht 'De Roos van Nijmegen'. Elke jaar krijgt de winnaar van deze wedstrijd als prijs een photoshoot met Mike Nicolaassen.

Bands die meededen winnen portretfotografie door Mike als prijs, het gaat in alle gevallen om de publieksprijs. “Ik denk dat dit de mooiste prijs is om te winnen, nee niet mij, de waardering van het publiek, daar doe je het natuurlijk voor.” Bands als Kompaktrekorder, Mister Blue Sky, Bandito, Easy Trigger, Kayser Karel, The Liquid MachineShaemless maar ook The Pax, dat later doorbrak als Go Back To The Zoo en niet te vergeten ‘De Staat’ wonnen deze prijs. Veel Nijmeegse bands hebben zichzelf in de kijker gespeeld door deel te nemen aan de Roos van Nijmegen. De Staat brak zelfs landelijk door met vele hits. “Je moet niet vergeten dat de impact van een goede bandfoto voor een beginnende band vele male groter is dan voor een al gevestigde naam, juist daarom vind ik het gaaf om dit nog steeds te doen”.

De Roos van Nijmegen bestaat al sinds 1986. In dat jaar wordt het opgericht door verschillende partijen uit Nijmegen. De organisatie bestond destijds uit Staddijk 042, Merleyn Diogenes en Doornroosje. Via 10 voorrondes met elk 3 bands werd er gestreden om de finaleplekken.