Bekijk verschillende series

Bekijk verschillende series

Een minimalistische kijk op de stad Nijmegen.

Minimalistic City

Minimalistische fotografie van mijn stad. Nijmegen. Iets dat eigenlijk gewoon vanzelf ontstond.

Ergens in de zomer van 2018 pakte ik mijn wielrenner uit de schuur en ging ik een rondje fietsen. Niet heel hard zoals ik dat normaal doe. Gewoon een rondje. Een beetje slenteren maar dan op een fiets. Compleet zonder doel.

Geen blik waardig

Ik dwaalde op mijn fiets rond op een verlaten industriegebied. Omdat ik niet voorbij raasde zoals normaal keek ik ineens heel anders naar dingen. Juist die dingen waar ik normaal geen extra blik op zou werpen begonnen we te fascineren. Ik maakte hier en daar een foto met mijn telefoon en dat was het.

Minimalistische fotografie

Minimalistische fotografie zou je het kunnen noemen. Ik bekeek thuis de foto’s op mijn telefoon. Foto’s die ik eerder nog nooit gemaakt had. Dit is niet helemaal mijn stijl. Maar een paar dagen laten smaakte het naar meer. Een soort verzameldrift. Ik pakte mijn Canon en sprong weer op de fiets. Hetzelfde rondje als de zondag ervoor.

Twee series

Twee series verder. Minimalistic City 2018 en Minimalistic City 2019. Inmiddels heb ik ook twee kleine series gemaakt. Vierdaagsefeesten en Frankrijk.

Eerder dit jaar besloot in de beelden uit mijn serie Minimalistic City onder te verdelen in nieuwe categorieën. Oude gebouwen bij oude gebouwen. Standbeeldenbij standbeelden etc. Daarom zijn sommige series constant in ontwikkeling. Heb jij iets gezien in Nijmegen dat in deze categorie hoort? Of heb je een goed idee voor een nieuwe categorie? Laat het me dan vooral even weten.

Wil je op de hoogte blijven? Volg dan mijn Instagram account.