Mike Nicolaassen

Art Director & Fotograaf

Tijdens mijn studie fotografie kwamen mijn grote liefdes bij elkaar. Muziek en fotografie. Zo kreeg ik interesse in pop fotografie. Deze twee interesses samen werd al snel een passie.

De eerste jaren stond ik veel aan het podium. Ik leerde bands kennen en ging met ze mee op tour. Zowel nationale als internationale bands. Het maakte me niet uit welke band het was. Ik wilde ze fotograferen.

Magazines en tijdschriften

Door de jaren heen werkte ik voor veel verschillende tijdschriften en magazines. Voor deze bladen fotografeerde ik voornamelijk live muziek. Denk aan Black Sabbath, Green day, The Offspring, Rammstein, The White Stripes, R.e.m., Motörhead en nog veel meer.

Pop fotografie in opdracht

In de afgelopen jaren ben ik steeds vaker benaderd. Bands, tijdschriften en bedrijven zoals Jack Daniels en Converse. Allemaal vroegen ze om namens hen actief deel te nemen aan de muziekscene.

On the road again

Tijdens al die concerten en onderweg in busjes schoot ik veel beelden van de bandleden, bijzonder plekken of gewoon random beelden omdat ik me verveelde. Achteraf zijn juist al deze beelden naast elkaar een mooi portret van het leven als muzikant.

Mike Nicolaassen

Creative director en fotograaf uit Nijmegen.


Mike Nicolaassen
Creative Director & Photographer

Van den Havestraat 6a
6511 JS, Nijmegen
The Netherlands

hello@mikenicolaassen.nl
+31 (0)6 24245930


As you were
Branding Agency

Van den Havestraat 6a
6511 JS, Nijmegen
The Netherlands

mike@asyouwere.nl
www.asyouwere.nl
+31 (0)6 24245930


2018 – Heden

As you were – Branding Agency

Creative Director / Owner / Co Founder

Projecten:
De Nieuwe Winkel / Nevel / Dedicated / Kameleon /Gus Trans /


2000 – Heden

Mike Nicolaassen – Photography

Photographer / Owner / Founder

Projecten:
Marilyn Manson / Velvet Revolver / Rammstein /R.e.m / Black Rebel Motorcycle Club /Green Day / The White Stripes /

De Staat / Black Bottle Riot / Automatic Sam /Roy Santiago / Tres Hombre / Pauline van Dongen /Jack Daniels / Up Magazine / Live XS /


2007 – 2017

TakeTwo – Bureau voor Merkidentiteit

Creative Director / Owner / Founder

Projecten:
Black & Blue / Kees Marcelis / Bonar Yarns /Desarc / Lagosto / Restaurant Wally


2000 – 2007

Doornroosje

Head of photography


2004 – 2006

Jack Daniels

Head of photography