Nieuwste shoots in Portret Fotografie

Recent toegevoegde portret fotografie shoots

Portret fotografie moet vooral een karakter laten zien.

Wat mij betreft gaat hij bij portretfotografie niet om het vastleggen van een persoon voor mijn camera. Ik probeer te ontdekken wie iemand is. En wat karakteristiek aan hem of haar is. En juist dat wil ik vast leggen.

Portretfotografie. Het vastleggen van mensen. Vrij eenvoudig zou je zeggen. En in zekere zin is dat ook waar. Een pasfoto is tenslotte ook een vorm van portretfotografie. Maar wat ik juist zo bijzonder vind aan mensen is om hun karakter vast te leggen. Hoe ze staan zegt vaak iets over wie ze zijn. Hoe ze lachen verteld een verhaal. Mensen die voor je staan, geen spier verrekken, ook dat zegt iets over wie ze zijn.

Je kan om heel veel verschillende redenen een goed portret nodig hebben. Daarom begin ik ook altijd met gewoon een gesprek. Wat is het doel van de foto. En dat doel kan nog wel eens mede beslissen in de stijl van fotografie.

Portretfotografie voorbeelden

Door de jaren heen schoot ik redelijk wat uit elkaar liggende portretten. Sommige voor op de achterkant van een boek zoals die van Kristien Hemmerechts, Hanneke Hendrix en Jaap Robben. Natuurlijk band portretten voor onder andere De Staat, Black Bottle Riot en Nashville Pussy. Maar ook zakelijke portret fotografie schoot ik veel de afgelopen jaren. Die laatste categorie dan meestel wel met een rauw randje. Tenminste als dat paste bij het doel. Maar laten we eerlijk zijn. Er zijn maar weinig redenen waarbij het een slecht idee is om je karakter te laten zien in een portretfoto.