Nieuwe toegevoegd aan het archief

Recent toegevoegde pop fotografie.

Merijn van Haren and Kees Lewiszong (Navarone) wachtend voor ze het podium op gaan. - Pop fotografie: Mike Nicolaassen
Merijn van Haren and Kees Lewiszong (Navarone) wachtend voor ze het podium op gaan. - Pop fotografie: Mike Nicolaassen

Het maakte me niet uit welke band het was. Als ze maar op een podium stonden.

Tijdens mijn studie fotografie kwamen mijn grote liefdes bij elkaar. Muziek en fotografie. Zo kreeg ik interesse in pop fotografie. Deze twee interesses samen werd al snel een passie.

De eerste jaren stond ik veel aan het podium. Ik leerde bands kennen en ging met ze mee op tour. Zowel nationale als internationale bands. Het maakte me niet uit welke band het was. Ik wilde ze fotograferen.

Magazines en tijdschriften

Door de jaren heen werkte ik voor veel verschillende tijdschriften en magazines. Voor deze bladen fotografeerde ik voornamelijk live muziek. Denk aan Black Sabbath, Green day, The Offspring, Rammstein, The White Stripes, R.e.m., Motörhead en nog veel meer.

Pop fotografie in opdracht

In de afgelopen jaren ben ik steeds vaker benaderd. Bands, tijdschriften en bedrijven zoals Jack Daniels en Converse. Allemaal vroegen ze om namens hen actief deel te nemen aan de muziekscene.

On the road again

Tijdens al die concerten en onderweg in busjes schoot ik veel beelden van de bandleden, bijzonder plekken of gewoon random beelden omdat ik me verveelde. Achteraf zijn juist al deze beelden naast elkaar een mooi portret van het leven als muzikant.