Nieuwste shoots in Fashion Fotografie

Overzicht van fashion fotografie

Fashion fotografie - Stereopsis by Pauline van Dongen - Fotografie: Mike Nicolaassen
Fashion fotografie - Stereopsis by Pauline van Dongen - Fotografie: Mike Nicolaassen

Fashion fotografie in de breedste zin van het woord.

Van catwalk shows tot confectiemode. Fotografie met sfeer en attitude. Passend bij de ontwerper, het merk of de winkel waar het verkocht wordt.

Fashion fotografie, mode fotografie en glamour fotografie. Geef het beestje een naam. Fashion fotografie is volgens mij de wisselwerking tussen enerzijds het tonen van kleding en anderzijds het overbrengen van een sfeer.

Haute couture of confectiemode het maakt me niet zoveel uit. Aan beide kanten van deze fashion fotografie heb je te maken met sfeer en beleving. Een sfeer die aan moet sluiten bij de ontwerper, fashion merk of winkel. Het doel van de fotografie is dan wel duidelijk anders. Maar ik vind het juist een uitdaging om alle segmenten binnen de fashion industrie te kunnen bedienen.

Waar het bij Haute couture draait om de ontwerpen van modeontwerpers die voor een selecte markt werken. Is het in confectie juist gaaf om de alledaagse toepassing te laten zien.

Voorbeelden van Fashion Fotografie

Kameleon Studio en Boetiek en Pauline van Dongen zijn enkele voorbeelden van klanten. Voor Pauline van Dongen schoot Mike bijvoorbeeld de collecties Stereopsis en Kinetic Landscapes.

Regelmatig fotografeert Mike in verschillende hoeken van de modewereld. Soms  maakt hij gebruik van professionele modellen maar lang niet altijd. Of het nu in de fotostudio of ergens buiten op locatie is. In sommige gevallen is het niet mogelijk om op locatie te fotograferen en wijkt Mike uit naar de fotostudio.

De vraag is telkens hetzelfde. Wat past het beste bij de uitstraling en boodschap van deze ontwerper, merk of winkel.