Black Bottle Riot - Fire

Black Bottle Riot - Fire. Alweer het 4e studioalbum van Black Bottle Riot en wederom aan mij de taak om de sfeer van het album te vangen in de bijbehorende promoshoot.

Black Bottle Riot – Fire. We spraken af aan de rand van een afgelegen weiland tegen de Duitse grens even buiten Nijmegen. Een impressie van de shots zie je hierboven. Een aantal van deze promoshots kwamen net als voorgaande shoots terecht in het album. Het ontwerp van de hoes kwam deze keer van de hand van goede vriend Yorick de Vries van Studio Another Day.

Op vinyl uiteraard.

Verpakt in een gatefold met twee enorme, prachtige foto’s (die een verhaal vertellen als je erom geeft), compleet met handgeschreven teksten en credits – waarmee je de goederen op gelimiteerd CLEAR-vinyl krijgt.

Black Bottle Riot

Ben je een liefhebber van Southern Rock. Dan ben je bij Black Bottle Riot aan het juiste adres. The Guitarist Magazine benoemde de band tot ‘Europa’s beste Southern Rock-band’. Bands zoals Black Bottle Riot beginnen zeldzaam te worden.

Als sinds hun oprichting in 2008 fotografeerde ik de band vele malen. Promoshoots kwamen terecht op hun, debuutalbum van 2011 en ‘Soul in Exile’ (2013) en III: Indigo Blues (2015). En nu weer op Fire (2019).

Op Suburban Records speelde de band vele nationale en internationale club- en festivalshows. Van grote podia zoals Rockin’ Park, Zwarte Cross waar ik ze volgde.

Black Bottle Riot is een band voor liefhebbers van de stoere bluesy rock van The Allman Brothers Band, Tom Petty & The Heartbreakers en Thin Lizzy.

Black Bottle Riot - Fire

Voor het album Fire van Black Bottle Riot verzorgde ik ook alle fotografie van het binnenwerk van dit album.